اطلسها به مجموعه کتابهایی اطلاق میشوند که شامل نقشه و اطلاعاتی از جهان باشند. استفاده از واژهی اطلس به سال ۱۵۹۵ میلادی باز میگردد. زمانی که جغرافیدان آلمانی- فلاندری جراردوس مرکاتور کتابی تحت عنوان «اطلس مراقبههای کیهانی» در مورد خلقت جهان منتشر کرد. اطلس مرکاتور صرفاً نقشه نبود، اما چون از احوالات عالم در کتابش صحبت میکرد نامش را اطلس گذاشت. اطلس نام یکی از اساطیر پیشاالمپی در یونان است که بنا بر روایتهای گوناگون مجبور به حمل جهان بر شانههایش شده است.
تصاویر دیرین این اسطورهآور را در حال حمل کرهی زمین بر شانههایش نشان میدهد. مرکارتور با توجه به نقش اطلس که حملکنندهی جهان بود، این نام را بر کتابش گذاشت. اما از آن سال به بعد، این نام به اسمی عام برای تمام کتابهایی تبدیل شد که شامل اطلاعاتی جامع و کامل از یک موضوع جغرافیایی یا حتی فرهنگی هستند.
«بلیندا وبر» نویسنده و ویراستاری است که کتابهای بسیاری برای کودکان در زمینههای تاریخ طبیعی، علم، تاریخ و جغرافیا نوشته است. وی کتاب «اطلس جغرافی جهان برای دانشآموز» را به صورت تمامرنگی و تصویری تألیف کرده است. در ابتدای کتاب، نقشههایی از جهان آمده و در ادامه، قارههای کرهی زمین را معرفی کرده است. نویسنده سعی کرده تا در هر بخش به صورت تصویری، به معرفی بناها و یادمانهای تاریخی، صنعت و اقتصاد، فرهنگ، پرچم، پایتخت، حیات وحش، محصولات کشاورزی، دریاها، کوهها، رودخانهها و… بپردازد.
نویسنده همچنین از هر قاره به معرفی چند کشور بهطور جداگانه پرداخته است. از نمادهای تصویری جالب این کتاب نشانهای کوچک در بالای صفحه است که موقعیت قاره و کشورهای مورد نظر در صفحه را روی نقشهی جهان نشان میدهد.
در انتهای کتاب، دو فهرست وجود دارد. یکی تشکیلشده از کشورها و پایتختهای آن به تفکیک قارهها و دیگری شامل فهرستی الفبایی از تمامی اسامی خاص درجشده در کل کتاب که دسترسی به اطلاعات داخل کتاب را آسانتر میکند.
The Kingfisher Childrens Atlas
ناشر
پروفایل نویسنده
نویسنده
Blinda Weber, بلیندا وبر
پروفایل مترجم
نگارنده معرفی کتاب:
برگردان (متن)
- مسعود جواهریان
سال نشر
چاپ هفتم ۱۴۰۰